Sunday, 21 April 2013

Ribbon Tutorial

Assalamualaikum
harini kita belajar yang mudah-mudah sahaja, tutorial kalini ialah ribbon yang simple dan boleh mix colour, texture dan juga apa jua kaedah yang anda rasa creative lah...

ambil dan potong 2 helai kertas crepe atau kertas tisu, kertas yg printed dan yg anda print sendiri pun x jadi masalah & 2 reben

potongan tak sama yer..biar nampak bertindan yang cantik, dan gam sedikit

pastikan reben itu kecil sedikit dari kertas crepe bawah, kemudian gam

ambil riben polkadot, kemudian gam di atas
buat dua helai
lipatkan ia, tetapi jangan tekan..biarkan sebab nanti kita nk dapatkan efek kembong riben
hah...jadila macamni, ikat di bhagian bawah tu



buat dua

ikatkan kedua-dua riben tadi menjadi satu

ambil riben yang lain(lupa nk nyatakan awal tadi) buat ikatan riben yg comel, kemudian gam diatas riben buatan tadi

ambil sedikit riben polkadot untuk tutup dan kemaskan riben tadi

okey tutup kt sini..kemudian gam
HASILNYERRR....... dh jadi


taraaa...dh jadi..anda boleh sesuaikan dengan bunga dulang pilihan, atau boleh buat saiz kecik sikit untuk ribbon Rewang...boleh laaaa..kan...

Tuesday, 9 April 2013

Bunga Pahar Merah Menyala!!!

Assalamualaikum semua...
dah lama rasanya tak update blog..sorryla kiranya kawan-kawan tertunggu-tunggu...eh.jap jap...macam perasan femes je blog ni..ehehehe...

cerita pasal bunga dekat bawah ni..tak masuk dlm list tahun ni pun..ini pun sebab tuan punya badan tetiba nak bunga comel mcmni..memula rasa mcm x boleh buat sebab tak cukup masa..tapi disebabkan yang tukang tolong buat bunga ni mengofferkan diri..so sengih memanjang la sy...ahhhh...lega ada orang tolong. Cepat siap pulak tu..maklumlah yang tukang tolong tu bakal pengantin...aura dia lain sikit...
Merah kan???!!!...sangat merah...dan saya sangt suke (tetiba suke kaler merah)