Thursday, 14 February 2013

experiment from tisu lap tangan pengantin....hehe

Assalamualaikum semua dan salam jumaat.....bertemu lagi jumaat yang suci ini
Pada Sabtu yang lalu... i dan my hubby berkesempatan jenguk kejap ke Mesjid india, itupun sebab i yang paksa, biasala...tugas sbgai istri mmg wajib memaksa si suomi, heheh..sian dia kene jadi driver, oitt!!! melalut pulak, dalam dok membelek-belek barang kawin dlm kedai sayang u tingkat U5 dlm semua house, ternampak pulak tisu yang berbunga inggeris style ni, tersusun cantik jer atas para tu, tetiba teringat, mmg tisu ni orang sekarang dok pakai untuk lap mulut n tangan di kenduri kahwin kan?  hmmmm...

rasa macam best je corak tisu ni kan...tekstur ia mmg sgt cantik tapi agak tebal sedikit...dalam dok mencuba idea untuk menggubah bunga dengan tisu ni...tetiba terfikir, tisu yang cantik ini mereka akan buang setelah digunakannya...kenapa tidak kalau dibuat sebagai cenderahati atau bunga sahaja....rupa-rupa nya susah jugak sebab jenis tisu ni tebal dan susah nk dibentuk macam kertas crepe...oklah..idea 1 tak menjadi...tukar idea 2 pulak...try buat POM POM pulak...pun sama...disebabkan tisu ni ada 2 layer yg sgt nipis dan mudah terkoyak....so cuma dapat bentuk yang tak berapa cantik jer....anda semua boleh tengok yer pic bawah...ataupun tangan i pada masa tu x berapa nk menjadi (disebabkan buat xperiment ni jam 3.00 pagi daa...) apakata korang pakat-pakat try buat..nti bila dh jadi share la dlm page fb atau blog nti yer..kasi link skali...bai bai

time nk gunting tu mmg terseksa sikit sb tisu ni tebal

muehehehe....pom pom apekah ini???

hmmm...not bad la kan....

No comments:

Post a Comment