Monday, 26 March 2012

Vanilla Cokelat

Salam semua..
 ini bunga melur yang dibuat khas untuk pelanggan..kaler ni pun req dari client...nak kaler cokelat ala-ala cream...saje je letak nama Vanila Cokelat...saje nak glemer...

ini price untuk tempahan sesiapa yang berminat
RM1.00 = 1 batang
minimum tempahan 50 batang
maksimum tempahan 200 batang

kalau lebih dr 200 batang kena oder awal 5 bulan sebelum majlis





terima kasih  :)

Sunday, 18 March 2012

Doily flower Tutorial

Salam...
hai semua...kalini azra nak bagi tutorial buat bunga menggunakan kertas pelapik kuih ni..sebenarnya azra taktau pun..namanyer aper..azra main sebut je kertas pelapik ni....kertas ni cantik sebab ia macam ala-ala vintage nyer... cara-cara nak buat lebih kurang sama macam buat bunga tisu(tau x buat bunga tisu macamana...kalau x tahu nanti azra buat jugak tutorial bunga tisu)


ini barang2 yg diperlukan

amik 5 helai(kalau nak kembang amik lebih) kendian lipat mcm kipas

dah habis lipat....lipat pulak 2 macamni

kemudian...ikat dengan tali dawai

jerut kuat kuat

kembangkan macam kepak burung

tarik satu2 macam buat bunga tisu...hati hati sebab mudah terkoyak

tara!!!...sebelah dah jadi mcm bunga

buat dua2 be;ah pulak

dah jadi bunga...tara!!!

boleh hias ikut suka hati..  :)

Wednesday, 14 March 2012

Crepe Flower Tutorial - rainbow style

Salam..
baiknye hati kite..cewah..jom kita sama-sama share macam mana nak buat bunga telur ni...Azra mmg suke share pasal art ni...jom.. kepada bakal pengantin yang suke DIY project majlis mereka...bolehla jadikan bunga telur ini sebgai bunga pahar di pelamin...cute tau... Kalau rase leceh nak buat...meh la tempah dekat azra...senang jer...

perlu ada kertas crepe berwarna warni

kertas dipotong sepanjang 11 cm(ikut suke)

pulas kertas macam kita buka plastik gula-gula

terus lipat kebelakang

jadila macamni

bentukkan menjadi kelopak menggunakan jari

pandangan tepi

tara.....dah jadi kelopak

buat jugak yang lain2...macam keropok pulak

jangan lupe..pulas jugak bahagian hujung kelopak

ini tisu......tisu muka

bahagi 2....

bulat2kan separuh tisu td menjadi bebola cute

kemudian sarungkan bebola tadi dengan baki tisu tadi

dawai bunga saiz 28....kaler putih je...hijau x cantik

jerut macamni...

ambil satu kelopak...jerut sekali dengan kelopak

putar(jerut)

tambah lagi 2 kelopak

tiga...

empat....

lima...dan enam...

jerut sekuat mungkin...

pintal dawai tu hingga kebawah(kemaskan)

tara!!!....dah jadi..Tahniah semua...