Tuesday, 24 January 2012

Carnation Gold

salam


Green Wedding ideas

Assalamualaikum

Siapa sini suka warna hijau..sila angkat tangan...wah sikitnyer. Saya panggil warna hijau ni "HIJAU EPAL" atau pun "HIJAU PUCUK PISANG".. dan hijau ni adalah warna Favourite saya menjak kecil sampai sekarang. Tetapi kalau nak diikutkan..tak banyak pun baju kurung saya warna hijau ni..ermm macam tak sesuai sebab ia teramat terang...oh ya..kalau adepun..sehelai kain batik kimono yang dipadankan dengan blous putih sebab nak seimbangkan kaler hijau yang terang ni...




Kalau pengantin yer!!!...memang berbaloi ambil tema ni...menampakkan fresh.  
dibawah ni ade beberapa meaning yang saya nak share untuk kailan..opss..kalian semua...

Green is life. Abundant in nature, green signifies growth, renewal, health, and environment. On the flip side, green is jealousy or envy (green-eyed monster) and inexperience. It is a restful color with some of the same calming attributes of blue. Like blue, time moves faster in a green room.
Green is strongly associated with Ireland, the Irish, and St. Patrick's Day. Green also has close associations with Islam.
Because of all the green in nature the color is reminiscent of Spring. It's also the color for "go" on a traffic light. Grow and Go with Green. Outside of traffic lights, coupled with red it's a Christmas color.

Using Green:

  • With both a warming and cooling effect, the color green denotes balance, harmony, and stability.
  • Use several shades of green for a fresh, Springtime feel.
  • Olive, also called olive drab, is a not so drab summery green that may have military overtones for some people. 
inilah kain batik kimono yang selalu sy guna bila hari khamis. IKLAN KEJAP..heheh

Using Green with Other Colors

  • Green with blue produces echoes of nature - water and forest and can denote new beginnings and growth.
  • Green with brown tan, or beige says organic or recycled and can be a good color combination for packaging of those type of products.
  • Tri-color combinations of green with yellow and black or white are sporty, outdoorsy colors. Purple with green can be high contrast, lively.
  • Lime green with orange and yellow is a fresh and fruity palette.

Color Names:

  • apple, aquamarine,beryl,chartreuse,emerald,fir,forest,grass green,jade,kelly green,lawn green,leaf green,lime,mint,moss,olive,olive drab,pea green,pine,sage,sap,sea green,seafoam,spring green,viridian 

Language:

Colorful, familiar phrases can help a designer see how their color of choice might be perceived by others, both the positive and negative aspects.Good green
  • Green light - go, permission to proceed (with a task)
  • The green room - in theater or televisions it is the room where performers and guests go to relax
  • Green thumb - good with plants
  • Greenback - US dollar bill, money
  • Greener pastures - something newer or better (or perceived to be better), such as a new job
Bad green
  • Green-eyed monster - jealosy
  • Green with envy - jealous or envious
  • Green - inexperienced, untested, untrained
  • Greenhorn - novice, trainee, beginner
  • Green around the gills - pale, sickly 


Is Green Your Favorite Color?

ha.... adakah kaler hijau warna favourite anda???


Tema Hijau

Assalamualaikum


Perkahwinan Tema Garden

Wow...kalini kite bermurah hati nak kongsi tips dan idea untuk majlis perkahwinan korang semua. Gambar dibawah adalah idea untuk Perkahwinan TEMA GARDEN

Kalau kite kreatif sikit, kalau tepi rumah kite ade halaman, boleh jer buat ala ala tema garden kan?







Kek yang menjadi kegilaan untuk tema wedding ni

HOW TO ORDER

jika penggemar-penggemar kraftangan dan juga bakal pengantin berminat untuk menempah hasil tangan ini, boleh la menghantar email ke artwithazrasophie@yahoo.com dan sertakan sekali butiran-butiran tempahan:

TEMPAHAN BUNGA
* design bunga
* warna tema
* tarikh majlis anda dan alamat
* no telefon
* email
**Tempahan sebaik-baiknya dibuat seawal 3 ke 6 bulan sebelum tarikh majlis berlangsung


TEMPAHAN KAD KAHWIN
* design kad
* warna tema jika ada perubahan design
* butiran pengantin(contoh akan diemail)
* peta(boleh dilukis dalam microsoft word atau lakaran kertas)
* no tel dan email
* alamat
** tempahan sebaik2nya dibuat awal 1 hingga 2 bulan sebelum tarikh majlis berlangsung. Tempahan juga boleh siap dalam masa 2 minggu atau seminggu.
** tiada xtra charge untuk lakaran peta dan juga design 1 kad untuk 2 pihak

Friday, 20 January 2012

Engagement Crepe Ribbon Style for Azlin Tema Pink

Salam



Hantaran Gold kakak Wani Punyer..

Salam, ini adalah hasil buah tangan dari azra, Tahun lepas, member seopis azra namanyer wani ada suruh kite buat satu gubahan bungan hantaran untuk kakaknyer..tapi pic kat bawah ni yang dalam proses, nanti kita amik yang betulnyer dekat wani yer..






Thursday, 19 January 2012

Firstime join bazaria...

Azra x penah langsung join ape ape event dlm keje kahwin. Satu hari tu member Kak Sara ajak kite masuk bazaria ni, sebenarnyer x prepare langsung nak jual ape just nak cari pengalaman jer. So kitorang just jual barang barang kahwin jer la. Gerai kami dinamakan DIY PROJECT





Monday, 16 January 2012

Majlis Pertunangan Azlin

Assalamualaikum semua  : )
Semoga kalian semua berkeadaan sihat dan ceria selalu, pada hari lepas, kite sempat membuat beberapa persiapan hantaran dan juga pelamin untuk adik ipar kite Nor Azlin, tema pink dan silver tetapi ade lari sikit temanya...so x nak cakap bnyak, dekat bawah ni ade beberaper pic majlis tersebut..