Wednesday, 26 September 2012

Lotus crepe Flower Tutorial

hai..jom buat bunga teratai nih...nampak mcm complicated...tapi senang jer...still gunakan teknik sama macam bunga crepe rainbow...

jom
bahan-bahan yang perlu ada..kelopak tu boleh belajar di tutoral melur pelangi..

balut bahagian putik kertas berwarna kuning

ambil kelopak paling kecil(4 kelopak-saiz lebar 1cm) letak kedudukan ke dalam

susun hingga habis kemudian jerut..jadilah macamni

ambil kelopak layer kedua(5 kelopak-saiz 1 inci) susun kedalam juga

taraaa.....jadi begini

ambil lagi kelopak layer ke 3 (6 kelopak-saiz 1.5 inci) susun ke luar pulak(susun macam melur pelangi)

susun hingga habis kemudian jerut kuat kuat.....

taraaa....dah jadi munge..jom buat daun pulak

ambil satu lagi dawai...ikat

sama jugak macam susunan tadi (6 kelopak saiz 2 inci) susun hingga habis

pintal hingga bawah(kemaskan)

okey..dah berjaya....bunga teratai...syabas kawan kawan

7 comments:

  1. cantiknya..cmne kalo nk tempah bunga ni?

    ReplyDelete
  2. boleh add atau pm di facebook artwithazrasophie

    ReplyDelete
  3. cantikkk sgt.. akk, boleh sy tau x ukuran tuk stiap kelopak tu?
    rse nk buat sndri.... TERUJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh sis..nti akak bagi entry pasal ukuran yer :)

      Delete
  4. Cantiknye sis... Nk try buat ler... Dah mahir boleh uat biz... Tq sis sbb x kedekut ilmu... Moga biz sis semakin maju... Amin....

    ReplyDelete