Tuesday, 22 November 2011

Bunga Pegang Baby Breath

.....



Bunga Pegang lolipop PINK

Salam semua, ini adalah hasil tangan dari kite, boleh buat tempahan tapi, bunga dan lolipop mungkin x sama.
Bunga Pegang ni adalah tempahan dari Wani(kakak dia yang kahwin). Tema majlis tu pink.
Disini kite menggunakan bunga jenis BABY BROTH dan juga LOLIPOP yang beli kat kedai HANIFFA masjid jamek...hehehe,





Monday, 21 November 2011

Bunga Telur Melur Pink+Purple

cantek


Bunga Telur Melur Purple sweet mistique

cantek





Bunga Telur Sakura Yellow Shunshine

Cantek tak pohon sakura ni....actually nak buat ni renyah sikit sebab kene buat banyak bunga kecil kecil..kalau ader oder pun sy akan buat dalam 50 batang jer


Bunga rewang purple + pink

Assalamualaikum
kalini saya nak share dengan folower pasal bunga rewang ni..

Bunga Telur Melur Pink+Putih

pink + putih..nampak macam suci murni je kan, ini cuma sampel jer, kalau nak tempah mahal sikit sebab banyak barang nk kene sumbat dalam bunga telur ni, mungkin kepada sesiapa yang rasa nak buat macamni silakan... I memang suke share.. :)


Thursday, 17 November 2011

Dark Purple

Hai. kite dah dapat satu job lagi, kalini daripada member lelaki kite yang sama batch masuk kerja, dia pun akan berkahwin dengan member kite jugak, of course la perempuan, kawan kite ni namanyer tett...(rahsia)berasal dari tettt..rahsia gak.hehehe, akan berkahwin denga kawan kite jugak, berasal dari selangor, orang jawe...hehehe. Semalam dia dah mesej kite citer pasal dulang n warna tema yang dia nak, so..mengikut kata putusnya...dia nak tema warna DARK PURPLE.. so kite tengah buat research pasal warna dark purple ni...kate internet..biasa la..kite memang suke cari maklumat dlm internet ni..tak maula buat reseach interview orang bagai...hehe

Purple is the color of good judgment. It is the color of people seeking spiritual fulfillment. It is said if you surround yourself with purple you will have peace of mind. Purple is a good color to use in meditation.
Purple has been used to symbolize magic and mystery, as well as royalty. Being the combination of red and blue, the warmest and coolest colors, purple is believed to be the ideal color. Most children love the color purple. Purple is the color most favored by artists. Thursday's color is purple.
Violet is the color of purpose. Violet is associated with the Crown chakra (This links individual and universal).

Violet Energy Violet is a combination of blue and red. Red is a focusing, dynamic and active energy while blue is cooling, calming and expansive. Violet brings a new dynamic to the expansion of blue and the activity of red. Red brings practicality to the undirected expansiveness of the blue, and allows more creative energy to emerge. For this reason, violet is associated with imagination and inspiration.

Violet is an important energy for those who use blue and indigo skills in the psychic field. The red in violet offers a grounding effect.
Put some violet in your life when you want: 
to use your imagination to its fullest
  • to re-balance your life
  • to remove obstacles
  • to calm overactivity or to energize from depression
      
    ok..nak ambil mood sekejap..jom kite usha gambar bawah ni




    SEKIAN...............................